(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Piškotové překvapení
Potřebné ingredience
Těsto: 4 celá vejce, 180g cukru krupice, 200g hladké mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl studené vody, 1 prášek do pečiva .... a 1 lžíce kakaa Pudink: 2 jahodové pudinkové prášky, 5 dcl mléka, 3 lžíce cukru krupice Po upečení: 2 zakysané smetany (asi 200ml), 80g mletého cukru, mletá skořice
Postup přípravy
Uvaříme hustý pudink a dáme vychladit.
Všechny přísady na těsto vyšleháme šlehačem. 2/3 těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech ( já jsem měla 25x35cm, ale může být i trochu větší) nebo plech s pečícím papírem. Zbytek těsta obarvíme kakaem a nacákáme halabala na světlé těsto. Lžící pak děláme zase jak nás napadne pudinkové hromádky, aby bylo tak nějak všude trochu a dáme upéct. Já jsem pekla na 180 stupňů asi půl hodiny. Párátkem zkusíme jestli je už upečené a dáme zchládnout.
Vyšleháme šlehačem zakysané smetany s cukrem a natřeme na buchtu. Posypeme mletou skořicí a dáme do lednice na 2-3 hod.
Buchta je tak akorát sladká a všem u nás chutná, dělám ji už roky.
Všechny přísady na těsto vyšleháme šlehačem. 2/3 těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech ( já jsem měla 25x35cm, ale může být i trochu větší) nebo plech s pečícím papírem. Zbytek těsta obarvíme kakaem a nacákáme halabala na světlé těsto. Lžící pak děláme zase jak nás napadne pudinkové hromádky, aby bylo tak nějak všude trochu a dáme upéct. Já jsem pekla na 180 stupňů asi půl hodiny. Párátkem zkusíme jestli je už upečené a dáme zchládnout.
Vyšleháme šlehačem zakysané smetany s cukrem a natřeme na buchtu. Posypeme mletou skořicí a dáme do lednice na 2-3 hod.
Buchta je tak akorát sladká a všem u nás chutná, dělám ji už roky.
Před upečením
Po upečení
Hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zurkova
(upraveno)
8. 6. 2013, 22:11
Naprosto delikátní! Děkuji za receptík, už jsem dělala 2x a móc chutnal!
baluni
(upraveno)
10. 6. 2013, 19:03
@zurkova
Rádo se stalo
lenisek77
(upraveno)
8. 6. 2013, 8:30
horalka333
(upraveno)
11. 5. 2013, 21:45
Perfekný koláčik, robievam ho už niekoľko rokov. Troška zmenenej forme: pudingy čokoládové, s drobným ovocím /čučoriedky, jahody, černice/ a do kyslých smotán odporúčam pridať vyšľahanú práškovú šľahačku /je to také nadýchanejšie/.
KNOKA
(upraveno)
10. 5. 2013, 22:56
Buchta vypadá zajímavě, jen by mě zajímalo v jaké fázi tam příjde ten mák? Děkuji
žingi
(upraveno)
10. 5. 2013, 23:15
@KNOKA
taky to prohlížím a už teda i čtu,já jsem jako vy a mák vidím,ale asi to bude ta část těsta s kakaem jinak je to tu po skořicovkou nebo nějakou peřinkou jen tady paní přidala do části to kakao
sovanesa
(upraveno)
10. 5. 2013, 23:09
@KNOKA
Jakej mák?Ať koukám jak koukám žádnej mák nevidím.
KNOKA
(upraveno)
11. 5. 2013, 9:13
@sovanesa
Je napsaný v části po upečení - 80g
dášek
(upraveno)
11. 5. 2013, 21:14
@KNOKA
tam je napsaný 80g mletého cukru- chi, chi, chi. Chybička se asi vloudila. Ale to se stane, jinak buchta vypadá krásně!!! Jenže já si dnes vymyslela klasickou tvarohovou bábovku - ušpiněná jedna nádoba a jedna forma na bábovku
KNOKA
(upraveno)
11. 5. 2013, 23:19
@dášek
asi již opraveno
baluni
(upraveno)
12. 5. 2013, 19:28
@KNOKA
No já jsem tam sice nikdy žádný mák neměla napsaný, ale vidím a doufám, že už je vše pochopeno Upečená buchta se potře zakysanou smetanou s cukrem a posype skořicí. Mák nééé